Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Piet Dieleman

Piet Dieleman, geboren in 1956 te Arnemuiden, studeerde van 1972 tot 1975 aan de MTS voor Fotografie en Fototechniek in Den Haag en van 1975 tot 1980 aan de Academie voor Beeldende Vorming in Rotterdam. Zijn oeuvre bestaat uit olieverfschilderijen, tempera op doek, zeefdrukken, foto’s, sculpturen en objecten van beschilderd glas. Momenteel woont en werkt de kunstenaar in Middelburg.

De schilderijen en grafische werken van Dieleman zijn vervaardigd in de abstracte stijl. Zijn monochrome werken verbeelden vaak rasters, bollen en horizontale strepen. Alle objecten in de creaties zijn gelijkwaardig. Veel kunstwerken lijken instabiliteit of beweging, die niet in één richting te duiden is, weer te geven. Hierdoor lijken sommige werken gefragmenteerd.

De kunstwerken van Dieleman bevatten geen onderwerp. Het is de afwezigheid van een onderwerp waardoor de kunstwerken spiegels worden voor een mogelijke inhoud. De schilderijen weerspiegelen de moraal van de toeschouwer en deze mag het kunstwerk zijn eigen betekenis geven. De kunstwerken stralen licht uit, ook al worden de kleuren zwart, bruin, donkerblauw, donkerpaars, rood en omber veelal gebruikt.

Het werk van Dieleman is vertegenwoordigd in de collecties van bedrijven, particulieren, instellingen en musea, waaronder het Museum Jan Cunen in Oss, het Dordrechts Museum en de Stadsgalerij Heerlen. Naast kunstenaar is Dieleman ook docent. Zo geeft hij sinds 1984 les in tekenen en schilderen aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Not Just Another Canvas on the Wall