Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Vanwege onderhoudswerkzaamheden is onze website op dit moment niet beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Richard Brouwer

Richard Cornelis Brouwer, geboren in 1964 te Hennaard, is fotograaf, schilder en tekenaar. In 1988 studeerde hij cum laude af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Gedurende zijn studie specialiseerde hij zich in schilderen, tekenen en grafiek.

De foto's van Brouwer behoren voornamelijk tot landschap- en stadsfotografie. Hij heeft verschillende series gemaakt over onder andere 'ruimte en tijd', 'teeth of paste' en de Amerikaanse stad Phoenix .

De schilderkunst van Brouwer is non-figuratief; zijn creaties van olieverf op linnen zijn conceptueel en abstract. Met grove verfstreken maakt hij met heldere kleuren conceptuele en abstracte figuren.

Gedurende zijn carrière heeft Brouwer vele solo- en groepsexposities gehad. Zijn werk is onder andere tentoongesteld in het Dordrechts Museum en het Gemeentemuseum en het Quartair in Den Haag. Brouwers creaties zijn te vinden in de collecties van bedrijven, particulieren en het Gemeentemuseum Den Haag. Zijn kunstwerken worden ook regelmatig vertoond in Amerikaanse literaire tijdschriften, zoals the 'Great Goat' en 'The Believer’. In 1993 ontving Brouwer de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst.

Naast schilder en fotograaf is Brouwer ook docent aan de SKVR in Rotterdam, waar hij les geeft in tekenen, schilderen en Photoshop. Tevens is hij als docent in digitale fotografie, gericht op reizen, werkzaam bij het Koorenhuis in Den Haag en bij het CKC in Zoetermeer.

Not Just Another Canvas on the Wall