Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Rity Jansen-Heijtmajer

Kunstenaar Rity Jansen Heijtmajer, geboren in 1942 te Amsterdam, heeft van 1964 tot 1969 Beeldhouwkunst en van 1974 tot 1978 Grafiek en Schilderen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam gestudeerd.

Het oeuvre van Jansen Heijtmajer bestaat hoofdzakelijk uit acrylschilderijen. Ze is gefascineerd door de beweging van vormen in de ruimte, en in haar werk vertaalt ze dit thema in gereduceerde beeldtaal. Haar abstracte creaties sluiten aan bij de klassieke constructivisten. De werken van Jansen Heijtmajer, die meestal een vierkant beeldformaat hebben, bestaan uit geometrische kleurvlakken en vormelementen. Zo worden vierkanten in tweeën of vieren gedeeld of een driehoek gespiegeld langs een as of punt. De schilderijen, die afwisselend op de voor- of achtergrond vormen bevatten, hebben vaak complementaire kleuren of verschillende kleurnuances. Door het gebruik van verscheidene vormen en lagen is er in haar werken veel sprake van dynamiek en transparantie.

Jansen Heijtmajer heeft zowel solo als in een groep geëxposeerd, waaronder in galerie Frederick Willems Beeldende Kunst te Amsterdam en The Museum of Geometric and MADI Art te Dallas, Verenigde Staten. Haar werk bevindt zich in de collecties van particulieren en musea, waaronder in het Mondriaanhuis Museum voor Constructieve en Concrete Kunst te Amersfoort en de National Gallery in Bangkok.

Not Just Another Canvas on the Wall