Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Onze kunstdepot verhuist momenteel van de Cateringweg 11 in Schiphol naar C. de Haasweg in Bilthoven.

Begin oktober 2019 zal onze webshop weer beschikbaar zijn.

Onze excuses voor het ongemak.

Ruud Lanfermeijer

Ruud Lanfermeijer, geboren in 1956 te Amsterdam, heeft verschillende opleidingen genoten. Zo heeft hij van 1982 tot 1984 aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en van 1981 tot 1984 aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming gestudeerd. Daarnaast heeft Lanfermeijer in 1997 zijn Master of Arts-diploma in European Media behaald aan de University of Portsmouth, Verenigd Koninkrijk. De kunstenaar woont en werkt afwisselend in Amsterdam en Altenahr, Duitsland.

Lanfermeijer geeft schilderijen, theaterdecors, interactieve omgevingen, video’s en performances vorm. Teven is hij de oprichter van het innovatieve collectief The Blue Noise Department, dat zich richt op user generated art.
Lanfermeijer maakt veelal expressieve schilderijen waar figuratieve elementen in voorkomen. De werken hebben vaak heldere en sprekende kleuren. De kunstenaar is nieuwsgierig naar menselijke verbanden en dit komt tot uiting in zijn werk. Zo heeft Lanfermeijer veel bekendheid verkregen met zijn project ‘Ik klink dus ik ben’, waarbij het afgenomen DNA van mensen door een computer bestuurde installatie tot muzikale composities is gesmeed. Met dit project wilde hij de onlosmakelijkheid van de anonieme oorsprong met het persoonlijke heden uitdrukken. Ook heeft Lanfermeijer voor de Twentse kunstruimte TETEM een 3D-monument gemaakt, dat bestaat uit afbeeldingen van de favoriete lichaamsdelen van mensen uit Enschede.
De kunstenaar heeft verschillende nominaties en prijzen voor zijn werk ontvangen, waaronder de Willink van Collenprijs in 1984. Lanfermeijers oeuvre kan worden gevonden in de kunstcollecties van bedrijven en particulieren. Tevens heeft hij veel geëxposeerd in binnen- en buitenland, onder andere tijdens de KunstRAI in Amsterdam, in het Frans Hals Museum te Haarlem, in het Rijksmuseum Twenthe en in het Stedelijk Museum in Sittard.

Atelierbezoek bij kunstenaar Ruud Lanfermeijer

Not Just Another Canvas on the Wall