Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Sam Middleton

Sam Middleton, geboren in 1927 te New York, heeft veel gereisd en in veel verschillende landen gewoond, waaronder Mexico, Japan en Spanje. Sinds 1961 woont en werkt hij in het Noord-Hollandse Schagen.
Middleton staat bekend als de ‘Master of Collage’, omdat hij de collagetechniek tot in de puntjes beheerst. Naast collages bestaat zijn oeuvre ook uit schilderijen, aquarellen en lithografieën. Klassieke en jazzmuziek en het Noord-Hollandse landschap fungeren als de belangrijkste inspiratiebronnen voor de kunstenaar. Middleton maakt abstract expressionistische werken, al zijn in zijn collages af en toe figuratieve elementen verwerkt.
In zijn collages kan van alles worden gevonden, zoals muzieknoten, zeilboten, flarden van landschappen en stukken van een foto of bomen. Voor het maken van zijn collages gebruikt Middleton een breed scala aan materialen, van muziekteksten tot foto’s. In zijn collages en abstracte schilderijen kunnen veel vierkante blokken, schuine strepen en ronde ballen gevonden worden. De kunstwerken zijn over het algemeen erg kleurrijk.
Naast het maken van zijn beeldende kunst, heeft Middleton ook lesgegeven bij Ateliers ’63 in Haarlem en aan de voormalige Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s-Hertogenbosch.
De kunst van Middleton is geëxposeerd bij gerenommeerde musea, waaronder het Whitney Museum of American Art en het Brooklyn Museum, beide in New York, en het Baltimore Museum of Fine Art. Zijn oeuvre is vertegenwoordigd in onder andere het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Museum van Bommel van Dam in Venlo.

Not Just Another Canvas on the Wall