Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Scott Kilgour

Scott Kilgour, geboren in 1960 te Glasgow, Verenigd Koninkrijk, studeerde in zijn geboortestad Tekenen en Schilderen aan de Glasgow School of Art. In 1983 verhuisde hij naar New York, waar hij nu nog steeds woont en werkt.

Het oeuvre van Kilgour bestaat uit schilderijen en grafiek, die gerekend kunnen worden tot de figuratieve kunst. In veel van zijn werken zijn mensen verbeeld, die omgeven zijn door heldere, strakke lijnen. Kilgour heeft een goed gevoel voor compositie, waardoor zijn werk een gebalanceerd uiterlijk heeft. De achtergronden van de kunstwerken hebben vaak een effen kleur. De kunstenaar maakt veel gebruik van zwart-, wit- en grijstinten en primaire kleuren voor het maken van zijn schilder- en grafische werk.

Kilgour heeft verschillende boeken gepubliceerd, waaronder 'American Light', dat de manier waarop licht wordt gebruikt in kunst en architectuur beschrijft. Ook heeft hij een kunstboek gepubliceerd over vuilniszakken om de problematiek omtrent vuilnis te adresseren. Hij laat hierin onze waarde en relatie met afval zien. Het werk van Kilgour is tentoongesteld tijdens verschillende solo-exposities in de Verenigde Staten, waaronder in New York, Chicago en San Francisco.

Not Just Another Canvas on the Wall