Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Siebrand Weitenberg

Siebrand Weitenberg, geboren in 1960 te Hillegom, heeft van 1980 tot 1986 Vrij Tekenen en Schilderen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag gestudeerd.

Het oeuvre van Weitenberg bestaat uit grafiek, schilderijen, tekeningen, gouaches en foto's. Alle werken zijn erg romantisch. De kunstenaar meent dat er in de huidige materiële tijd behoefte is aan een mystiek gevoel om te kunnen ontsnappen. Er is volgens Weitenberg behoefte aan mooie beelden waarmee je kunt vluchten naar een geïdealiseerde werkelijkheid en fantasierijke wereld vol verrassingen. Zo probeert hij gewone dingen een diepere betekenis te geven waardoor het alledaagse leven geheimzinniger en onbekender wordt, maar toch tegelijkertijd vertrouwd aanvoelt. Weitenberg werkt altijd vanuit thema's, zoals liefde, hoop, het paradijs en de natuur. Een thema wordt met verschillende technieken en in verschillende stijlen onderzocht. Iedere techniek en media heeft zijn eigen zeggingskracht, aldus Weitenberg. Het resultaat hiervan is dat hij van ieder thema een serie schilderijen, gouaches, aquarellen, fotocollages, foto’s of soms ook etsen heeft. Zo nu en dan zijn de werken abstract of figuratief, of een combinatie van beide. De stijl die hij uiteindelijk kiest, is afhankelijk van het thema.

Het materiaal waarmee de werken worden gemaakt, is altijd duidelijk aanwezig. Zo zijn de schilderijen van olieverf opgebouwd uit verschillende dikke lagen verf. De werken van Weitenberg staan bekend om zijn expressieve kleuren.

Naast het maken van kunstwerken geeft Weitenberg ook les in schilderen in zijn atelier in Den Haag. De kunstenaar heeft vele solo- en groepsexposities gehad in Nederland, bij onder andere de Pulchri Studio in Den Haag en het WTC in Rotterdam. Het werk van Weitenberg is vertegenwoordigd in particuliere en publieke kunstcollecties.

Not Just Another Canvas on the Wall