Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Sirenen

De drie kunstenaars Mitsy Groenendijk, Tjarda Sixma en Anya Janssen hebben hun naam ontleend aan de Sirenen, drie bekende halfgodinnen uit de Griekse mythologie zijn. De drie kunstenaars hebben gezamenlijk verschillende series olieverfschilderijen gemaakt op doek, die zijn geïnspireerd door de Griekse mythologie.

De spirituele prenten en sculpturen van Mitsy Groenendijk worden in verband gebracht met het surrealisme. In haar werk verbeeldt ze een zwoele, onwerkelijke droomwereld. De kunstenaar kiest veelal onbezorgde, levendige en opgewekte onderwerpen voor haar creaties. Haar kunst heeft vaak een scherp en ironisch randje.

Tjarda Sixma studeerde in 1984 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem (ArtEZ). Ze is met name bekend geworden met haar geënsceneerde fotografie. In haar werk ziet men archetypische figuren die gesitueerd zijn voor geschilderde achtergronden, die dienen als decor. Ook heeft Sixma huiselijke scènes ontworpen in poppenhuisinterieurs en deze vervolgens gefotografeerd. Er kunnen veel details en verwijzingen worden gevonden in deze zorgvuldig gebouwde miniatuurinterieurs.
Anya Janssen is in 1985 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem (ArtEZ). Zij maakt haar grote, figuratieve doeken veelal met zeer droge verf, laag over laag. Door deze techniek ontstaat er een onscherp beeld en wordt er een dromerige sfeer gecreëerd. De kunstwerken doen zodoende denken aan 'bewogen snapshots'. De onscherpe beelden corresponderen met de interesse van Janssen in de vervaging van grenzen tussen cultuur en natuur, verschillende staten van het zijn en de scheiding tussen het innerlijke leven van mensen en hun omgeving.
De figuratieve kunstwerken die Groenendijk, Sixma en Janssen gezamenlijk hebben gemaakt, zijn zeer kleurrijk en geven scènes weer uit de Griekse mythologie. Kenmerkend voor hun stijl zijn het gebruik van heldere kleuren en de surrealistische uitstraling van de kunstwerken. De Sirenen hebben hun kunstwerken geëxposeerd bij verschillende musea en instellingen in Nederland en België, waaronder bij AEROPLASTICS in Brussel en het Centrum voor Hedendaagse Kunst te Vlissingen.

Not Just Another Canvas on the Wall