Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Theo Blankestijn

Kunstenaar Theo Blankestijn, geboren in 1938 te Wormerveer, heeft aan de Particuliere Academie te Haarlem en aan de Vrije Academie te Den Haag gestudeerd. Daarnaast heeft hij aquarellessen gevolgd bij kunstenaar Cor Heeck. Blankestijn heeft een atelier in Oostknollendam, in de provincie Noord-Holland, waar vanuit hij uitkijkt op het weidse polderlandschap, dat hem iedere dag weer inspireert.

Blankestijn heeft een voorliefde voor landschappen en bloemen. Hij groeide op tussen weidse vergezichten, prachtige wolkenluchten en lage horizonnen. Dit allemaal ziet men terug in zijn figuratieve aquarellen en olieverfschilderijen, die romantische landschappen en bloemenstillevens verbeelden. In de jaren '70 heeft Blankestijn veel gereisd door Frankrijk. Hij heeft toen het werk van de Franse impressionisten bestudeerd, en dit heeft zijn creaties duidelijk beïnvloed; zijn werken stralen een enorme sfeer en intimiteit uit.

Naast het schilderen van Nederlandse polderlandschappen, heeft de kunstenaar ook Britse en Normandische kusten en Zuid-Franse natuurgebieden geschilderd. Kenmerkend voor zijn werk is het gebruik van heldere, ferme en dynamische streken. Hiermee geeft Blankestijn een impressie van het door hem waargenomen stuk natuur. Zijn bloemstillevens balanceren op het randje van abstractie; doordat hij inzoomt op details, vervagen de contouren en smelten de kleuren samen. Licht en sprankelende kleuren spelen altijd een belangrijke rol in zijn werk.

Het oeuvre van Blankestijn is geëxposeerd in tal van musea en galerieën, waaronder in het Grande Palais des Artistes te Parijs. Zijn werk bevindt zich in de collecties van bedrijven, gemeenten, particulieren en musea.

Not Just Another Canvas on the Wall