Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Thomas Zeitlberger

Zijn klassieke, psychedelische voorstellingen toont Thomas Zeitlberger op gemiddeld, maar ook op zeer groot formaat – behang. De grafisch ontwerper, beeldhouwer, illustrator en goudsmid, geboren in 1969 in Wenen, creëert in zijn werken altijd chaos; er heerst symmetrie en rust, maar langzamerhand vallen de vreemde taferelen op.

Nadat Zeitlberger van 1989 tot 1994 nieuwe media aan de Akademie der bildenden Künste Wien bij beeldhouwer Bruno Gironcoli studeerde, volgde hij van 1995 tot 1997 de opleiding media design bij mediakunstenaar Klaus vom Bruch aan de Hochschule fur Gestaltung in Karlsruhe. In 1998 ontwikkelde de ontwerper het digitale figuur ‘Dream of Beauty’ voor mediakunstenaar Kirsten Geisler bij het Institut fur Bildmedien aan het Zentrum für Kunst und Medientechnologie in Karlsruhe. Sinds 2000 werkt Zeitlberger voor de Oostenrijkse publieke omroep ORF op de afdeling 3D graphics.

De chaos die de ontwerper creëert, is bijvoorbeeld te zien in ‘Nepenthe’. In deze art deco-kamer zweven de meubelstukken, zijn de spiegels in feite patrijspoorten en lopen slakken over de kamerplanten en het behang. De grens tussen binnen en buiten doet er niet meer toe.

In ‘Solar’ valt meteen het honinggraatmotief op. De scène toont de schijnbare rust in een Franse boerderijkeuken, maar de hanen, hakbijlen en zonnebloemen verstoren dit.

Not Just Another Canvas on the Wall