Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Tim Benjamin

De complexe schilderijen van Tim Benjamin hebben betrekking op het mysterie dat de mens en de wereld omgeeft. De raadselachtigheid en dubbelzinnigheid wordt door de Britse kunstschilder, geboren in 1958 te Glasgow, op een humorvolle, licht ironische manier uitgebeeld. Hierdoor worden de natuurgetrouwe figuren niet zwaar of plastisch.

In de schilderijen van Benjamin worden personen, dieren, objecten en teksten, maar ook reproducties van bestaande beelden toegepast. De beeldelementen ontleent hij aan alle lagen van de westerse cultuur, zoals media, reclame, objecten, literatuur, wetenschapen, kunst en muziek. Dit kunnen bekende citaten en veel gebruikte symbolen zijn, maar ook spreekwoorden en stereotypen. Door de beeldelementen te laten overlappen, ontstaat een zowel herkenbaar als vervreemdend geheel.

Bij onder meer de ArtKitchen Gallery in Amsterdam en The Living Room in Amsterdam heeft Benjamin zijn werk geëxposeerd. Met name in de jaren ’80 en ’90 heeft hij zijn kunst in diverse Nederlandse galeries getoond. Voor een lange tijd woonde en werkte Benjamin in San Francisco, waar hij een sober, teruggetrokken bestaan leidde. In 2006 verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij sindsdien woont en werkt.

Not Just Another Canvas on the Wall