Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Tom Slaughter

Het oeuvre van Tom Slaughter, geboren in 1955 te New York, bestaat uit schilderijen, grafiek en collages. Zijn schilderijen en grafiek zijn gemaakt in de stijl van popart. Alledaagse onderwerpen, zoals een zeilboot en huizen, worden door hem verbeeld. De kunstwerken hebben vaak strakke lijnen en zijn gemaakt met primaire kleuren. Nog steeds woont en werkt Slaughter in zijn geboortestad.

De kunstenaar maakt ook collages van uitgeknipt, beschilderd papier, die zijn geïnspireerd door het werk van Matisse. Doordat het papier niet direct op de oppervlakte wordt geplaatst, hebben de werken een driedimensionaal karakter.

Naast het maken van zijn kunstwerken heeft Slaughter elf kunstboeken geïllustreerd, waarvan er één - ´Do You Know Which Ones Will Grow?´ van Susan A. Shea - bekroond werd tot het American Library Association Book of the Year. Ook heeft hij als art director gewerkt voor The New Victory Theater te New York. Hij maakte voor het theater posters, illustraties, affiches en billboards. Slaughter staat ook bekend als ontwerper. Zijn ontwerpen variëren van strandhanddoeken tot telefoonhoesjes.

Het werk van Slaughter is wereldwijd tentoongesteld en zijn oeuvre is vertegenwoordigd in onder andere het Museum of Modern Art en het Whitney Museum of American Art, beide in New York.

Not Just Another Canvas on the Wall