Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina
1 2

Stel een Aflopende Directie in
per pagina
1 2

Stel een Aflopende Directie in

Ton Slits

Met hedendaagse beeldentaal, afkomstig van computerspelletjes en pictogrammen, daagt hij de toeschouwer uit tot zorgvuldig kijken: Ton Slits. Zowel het ruimtelijk werk als de schilderijen en collages van de kunstenaar, die geboren is in 1955 te Valkenburg aan de Geul, bevatten een ruimtelijk karakter.

Slits, die van 1972 tot 1979 heeft gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg en de Jan van Eyck Academie te Maastricht, streeft te allen tijde in zijn werken naar houvast, maar ook naar dwaalsporen. Zijn afgebeelde symbolen kunnen namelijk voor een ieder iets anders betekenen.

Vanuit een grijzig kleurpalet wordt met hier en daar de kleuren geel en oranje licht en warmte gecreëerd. Deze kleuren, maar dan in een fellere variant, zijn ook op de achterzijden van de panelen toegepast, waardoor er als het ware een aura rond de schilderijen ontstaat. Tevens zorgt het kleurgebruik, naast de over elkaar heen geplaatste vormen, voor gevoel van diepte in zijn werken. Hetzelfde effect wordt eveneens bereikt met borduursels en perforatie.

Bij onder meer het Museum van Bommel van Dam in Venlo, het Streekmuseum te Valkenburg aan de Geul, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Gemeentemuseum te Helmond heeft Slits zijn kunst tentoongesteld. Het Museum van Bommel van Dam in Venlo, de Stadsgalerij Heerlen, het IKOB - Museum für Zeitgenössische Kunst te Eupen, België en SCHUNCK* in Heerlen vertegenwoordigen zijn werk in hun collecties. Tegenwoordig woont en werkt Slits in het Zuid-Limburgse Cadier en Keer en is hij sinds 1986 als stafdocent verbonden aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht.

http://www.tonslits.com/index.php?page=woord

http://www.galeries.nl/index3.html

Not Just Another Canvas on the Wall