Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen

Ton van Summeren

Ton van Summeren, geboren in 1953 te Oss, studeerde aan de Grafische School Eindhoven (1970-1972), de Academie Beeldende Kunsten Maastricht (1972-1975) en Ateliers ’63 in Haarlem (1976-1978). De kunstenaar maakt schilderijen, grafiek en creaties waarbij hij deze technieken combineert. Zo vermengt hij zwart-wit foto’s met schilderkunst, waarbij hij de foto’s beschildert met olieverf.
De kunst van Van Summeren gaat over de samenloop van zichtbaarheid en onzichtbaarheid, en de vele schijngestalten die deze paradox weerspiegelen. Zo gebruikt hij voor het maken van zijn kunstwerken vaak afbeeldingen van dingen die niet te zien zijn voor het gewone oog, zoals chromosomen en cellen. Het poëtische, en niet het wetenschappelijke, aspect van deze onderwerpen boeit hem.
Van Summeren werkt in de abstracte stijl. In zijn kunstwerken kunnen vaak geometrische vormen gevonden worden. Zijn kunst straalt enorm veel rust uit.
Van Summeren heeft zijn werk tentoongesteld in binnen- en buitenland, waaronder bij het Museum Fodor in Amsterdam, de David Beitzel Gallery te New York, het Stedelijk Museum in Amsterdam, de Biënnale van Venetië en het Danforth Museum of Art in Boston. Zijn kunst is vertegenwoordigd in de collecties van particulieren, bedrijven, instellingen en musea, waaronder het Stedelijk Museum de Lakenhal in Leiden. In 1993 is er een boek verschenen over het werk en leven van de kunstenaar, getiteld ‘Ton van Summeren’.

Not Just Another Canvas on the Wall