Zoekfilter

- (EUR)
Selecteren
Sluiten
Herstellen
per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Wim Izaks

Wim Izaks, geboren in 1950 te Enschede, studeerde aan de Academie voor Kunst en Industrie te Enschede, tegenwoordig bekend als ArtEZ. Ook al is Izaks in 1986 te Enschede onverwachts en vroegtijdig overleden, toch heeft hij een enorm oeuvre nagelaten: duizend schilderijen, duizend etsen, linosneden, foto’s, bronzen beelden en tekeningen van gouache, kleurpotlood, vetkrijt en acrylverf.
Izaks werkte in de stijl van het lyrisch, abstract expressionisme. Zijn werk bevindt zich op het spanningsvlak tussen de abstracte en figuratieve kunst. In zijn kunst heeft Izaks zijn eigen persoonlijke ervaringen en belevingen verbeeld. Een ander terugkerend thema in de kunst van de kunstenaar betreft de conflicten tussen de natuur en maatschappij. Met het gebruik van expressieve beeldtaal riep Izaks verzet op tegen de maatschappij.
De kunst van Izaks is kleurrijk, expressief en wild. Alhoewel hij wild schilderde, met grove verfstreken, hebben zijn kunstwerken toch een beheerst en gebalanceerd uiterlijk. Het werk dat de kunstenaar vlak voor het einde van zijn leven heeft gemaakt, is een stuk soberder vergeleken met de kunst die hij heeft gemaakt in de voorgaande jaren.
Kort na de dood van Izaks werd de Stichting Wim Izaks opgericht, die zijn werk beheert en de verkoop, exposities en publicaties hiervan organiseert. Ook reikt de stichting tweemaal per jaar de Wim Izaks prijs uit voor jong schildertalent.

Not Just Another Canvas on the Wall